Home

Achtergrond

'Google weg uit China in april'

Google trekt zich op 10 april terug uit China. Dat meldden Amerikaanse media vrijdag, die zich baseren op een Chinese krant.

De internetzoekdienst heeft de plannen nog niet bevestigd.

Volgens de krant China Bussiness News zal Google maandag aankondigen zijn diensten in China te sluiten.

Een week geleden berichtte de Financial Times nog dat Google er 99,9 procent zeker van was dat het weg zou gaan uit China. Besprekingen tussen Google en China over de toepassing van censuur op de grootste internetzoekmachine ter wereld waren volgens de krant in een impasse beland. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, riep China op zijn burgers onbeperkte toegang te geven tot het internet.

Google klaagt over cyberaanvallen op de internetzoekdienst in China. Chinese hackers zouden proberen om onder meer Gmail-accounts van Chinese mensenrechtenactivisten te infiltreren. De hackers kwamen uit het communistische China. Google liet weten te overwegen China te verlaten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.