Home

Achtergrond 295 x bekeken 6 reacties

Glossy inzet van Kamerdebat

Vanochtend begint het Kamerdebat over de Gerda, de glossy van demissionair Landbouwminister Gerda Verburg.

Hoewel Verburg aangeeft niet echt glamoureus te zijn, maakt haar eigen eenmalige glossy wel de tongen los in politiek Den Haag. Verburg zelf wilde juist alle andere Nederlanders bereiken via het blad, dat verschijnt vanwege het 75-jarig bestaan van het ministerie van LNV.

’Gerda’ moet mensen op de hoogte brengen van wat er gebeurt op de verschillende LNV-beleidsterreinen. Verburg wil Nederlanders zo onder meer inzicht geven in het werk van de boeren en vissers en aangeven dat mensen op pad kunnen in mooie stukken landschap in het drukke Nederland. SP en Partij voor de Dieren (PvdD) zien het echter als een verkiezingsstunt met geld van de belastingbetaler. De PvdD wil dat het blad uit de schappen verdwijnt.

Ook minister-president Jan Peter Balkenende is donderdag bij de discussie. De Kamer vraagt zich af of een glossy wel past binnen de regels voor overheidscommunicatie, en die valt onder verantwoordelijkheid van de premier.

Lees ook: Voormalig hoofdvoorlichters LNV kritisch over Gerda

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geluks geit

  Als boer mag je blij zijn met det blad dit is een goede promotie voor ons en laat eerlijk zijn wat we doen . Dit heeft niets met een vekiezingsstunt te makenmaar pvdD is bang dat de burger ons boeren vertouwd.En wat betreft die 4 ton dat is maar een druppel op de kosten die anders verspilt word of moet ik dat nu ook nog uitleggen!

 • no-profile-image

  boer met de pet

  en dan nog 400000 euro uit de pot van landbouw halen om de glossy te sponseren tis gewoon diep triest ,en wij mag werken voor een paar cent om die boven water te halen zeer gemiste kans GERDA VERBURG.........

 • no-profile-image

  Leen

  Ik zie liever een mooie KOE!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Met Glossy Gerda is volgens mij niets mis. Onze minister laat zo zien dat de landbouw voor ons mensen veel belangrijker is dan wel eens gedacht wordt. Zoals ze zelf al aangeeft is de minister van LNV het boegbeeld, vandaar Gerda. De makers van het blad hebben goed werk geleverd want blad het krijgt volop aandacht in Nederland. Van een verkiezingsstunt is geen sprake, het blad was al bijna klaar toen het kabinet viel. Thieme mag graag met modder gooien naar de landbouw, van haar kun je ook niet anders verwachten, veel meer kan ze niet. Opmerkingen dat Gerda geen goede minister is, welke minister was eigenlijk nu wel goed tijdens ambtsperiode? Dus wat mij betreft, GOED GEDAAN GERDA !

 • no-profile-image

  Harm

  Zonder de naam Gerda geen aandacht, dit is een mooie stunt om de zaak onder de aandacht te brengen. Dat er verkiezingen aan zitten te komen is niet de schuld van Gerda. Het is de PvdA die de stekker eruit heeft getrokken.
  En thieme: die kotst op alles wat met landbouw te maken heeft. Het is triest dat die mevrouw tijd weet te verspillen aan dit soort zaken. 400.000 euro is misschien wat veel, maar wanneer lnv iets economischer denkt, kan het maar zo winst opleveren. Er is nu wel zoveel aandacht, dat menigeen het blad wil lezen.

 • no-profile-image

  boerinnetje

  Ben het wel een beetje met geluksgeit eens, maar begrijp niet waarom het blad dan `Gerda` moet heten. Is zij op 1 lijn te zetten met de boeren? Dacht het niet. De meerderheid van de boeren zijn met haar als minister niet zo blij...

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.