Home

Achtergrond 164 x bekeken

Gerd Leers niet voor CDA in Kamer

Hoe Gerd Leers zijn politieke loopbaan vervolgt, is nog niet bekend. Een ding weet de oud-burgemeester van Maastricht al wel zeker: hij keert niet voor het CDA terug in de Tweede Kamer.

In het RKK-programma Kruispunt Radio zegt Leers zondagavond dat hij niet op de kandidatenlijst van het CDA voor de landelijke verkiezingen in juni wil staan. ,,Dat is niet meer mijn plek.'' Leers zat 11,5 jaar voor het CDA in de Tweede Kamer. Daarna heeft hij acht jaar als burgemeester van Maastricht in een ,,bestuurlijke omgeving'' gewerkt. ,,Ik denk dat ik daar betere dingen voor mensen kan bereiken.''

Leers stapte in januari dit jaar op nadat hij in opspraak was geraakt door de aankoop van een vakantievilla in Bulgarije. Sindsdien wordt er rekening mee gehouden dat hij terugkeert in de landelijke politiek. Hij liet eerder al merken daarvoor beschikbaar te zijn, al vindt hij de vraag of hij in is voor een ministerschap of een andere burgemeesterspost ,,weinig interessant''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.