Home

Achtergrond 300 x bekeken 3 reacties

Geen bedrijfseigen melkquotering Nordmilch na 2015

De Duitse zuivelmarktleider Nordmilch voert na het uitlopen van de quotering over vijf jaar geen nieuwe bedrijfseigen volumeregulering in.

Dat heeft topman Otto Lattwesen duidelijk gemaakt. Ook een regeling met een gedifferentieerde afrekening, ofwel een A- en B-melkprijs, behoort volgens Lattwesen niet tot de opties.

Het concern blijft alle melk van de leden gegarandeerd afnemen. Wel mikt Nordmilch op een nauwkeurigere planning van het te verwerken melkaanbod om zo de fabriekscapaciteit zo optimaal mogelijk te benutten. Eventuele tekorten kunnen op de spotmarkt of via tijdelijke contractleveranties worden aangevuld. Overschotten moeten ook kunnen worden afgezet via de eigen melkhandelsmaatschappij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Dat bedoel ik, onderlinge afspraken zijn reeds gemaakt!!!... Nordmilch is een melkveredelaar die op FC melkpoeder lijkt!!!... Zij willen gewoon meedoen op de Wereldmarkt, niets meer!!!, maar ook niets minder!!!... Dat betekent; de varkenscyclus zal de melkveehouderij continu begeleiden!!!!!..... Prost Mahlzeit.....

 • no-profile-image

  veehouder

  Alleen als de aanvoer de spuigaten uitloopt, bedenken ze wel iets om te minderen na 2015. Boeren moeten de aanvoer zelf regelen in Europees verband als ze nog een eerlijke boterham willen verdienen.

 • no-profile-image

  Han

  Piet ik zit niet in melk, maar ik denk dat hier een besluit ligt van de directie van Nordmilch. Ik krijg het idee dat de leden leveranciers geen inbreng hebben in deze co-op en maar ja en amen moeten knikken. Dit Topdown beleid zal de jonge boeren afkeren van de co-op's. Wat is jouw idee hierover?

Of registreer je om te kunnen reageren.