Home

Achtergrond 787 x bekeken 1 reactie

FrieslandCampina geeft Boerenlandmelk herstart

Zuivelconcern FrieslandCampina geeft het merk Boerenlandmelk binnenkort een zogeheten relaunch.

Dit heeft hoogste directeur Cees ’t Hart gezegd. Met name nieuw aan het product zal zijn dat er straks uitsluitend biologische melk in zal worden verwerkt. Nu wordt nog gangbare melk gebruikt voor het Boerenlandproduct. De nieuwe Boerenlandmelk wordt echter niet expliciet in de markt neergezet als biologische melk en zal daarmee de 'echte' biologische melkstromen van FrieslandCampina, die in nog weer een hoger marktsegment zitten, dus ook niet bijten, zegt een woordvoerder. Veel meer details over het nieuwe Boerenlandconcept wil FrieslandCampina nu niet kwijt. De officiële lancering vindt over enkele weken plaats.

Met de herlancering en herpositionering van de Boerenlandmelk sluit FrieslandCampina in zekere zin aan bij het succesvolle Landliebe-concept in Duitsland. Dat doet het daar heel goed in de markt dankzij de nadruk op de natuurlijkheid en het GMO-vrij zijn van deze melk.
Op de Nederlandse markt speelt het gegarandeerd vrij zijn van transgene bestanddelen, met name ook in het veevoer, geen grote rol voor consumenten, meent FrieslandCampina. Daar wordt dus geen nadruk op gelegd. Feit is ondertussen wel dat biologische melk in Nederland ook geproduceerd moet zijn zonder gebruikmaking van transgene grondstoffen. Ook de gangbare melk van FrieslandCampina wordt momenteel geproduceerd zonder gebruikmaking van transgene voeders. Het bedrijf is echter geen principieel tegenstander van transgene producten.

Als de consument geen bezwaar maakt, zouden wat FrieslandCampina betreft zelfs transgene grassen als veevoer gebruikt kunnen worden, meent ’t Hart. Het bedrijf volgt gewoon een pragmatische koers. Nu is het dus niet aan de orde, maar als het is toegestaan, veilig is en de consument wordt er niet mee aan het schrikken gemaakt, dan kan de situatie zo veranderen.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.