Home

Achtergrond 340 x bekeken

FrieslandCampina behoudt Campina zuivelinstituut

Het Campina Institute met informatie over zuivel en gezondheid gaat door onder de naam van FrieslandCampina.

De naam verandert in het FrieslandCampina Instituut. Doel van het instituut is consumenten en voedingsdeskundigen te informeren over de gezondheid van zuivel. Het instituut organiseert hiervoor regelmatig bijeenkomsten over actuele onderwerpen op gebied van voeding. Dat gebeurt in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD).

Ook sponsort het deze vereniging en andere organisaties, zoals de Diabetes and Nutrition Organisation (DNO) en de verenigingen van diabetes- en hart- en vaatziekteverpleegkundigen. Verder verspreidt het brochures over diverse zaken die te maken hebben met voeding en gezondheid.

FrieslandCampina wil niet zeggen hoe veel geld het jaarlijks besteedt aan de activiteiten van het eigen instituut. Bij het FrieslandCampina Instituut werkt slechts een klein aantal vaste medewerkers. Voor de informatievoorziening over speciale onderwerpen doet het meestal een beroep op eigen onderzoekers, die werkzaam zijn op diverse lokaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.