Home

Achtergrond

Fraaie collecties bijzondere bolgewassen

Het volume aan bijzonder bolgewassen is deze week in de keuringszaal groot en zeer gevarieerd.

Er is in dat segment nogal wat voorhanden. Cees Breed toont de vroeg bloeiende Leucojum vernum. Het zogenoemde 'lenteklokje' met licht geurende bloemen. Breed zette tevens prachtige exemplaren van diverse kleuren Crocus korolkowii in de keuringszaal, alsmede enkele cultivars van Iris reticulata.

Tineke van Velden kwam met een wasteil vol soorten en cultivars Galanthus viridapice naar de keuring, waarover de vakgenoten zich maandag met graagte bogen. En dat werd herhaald bij de inzending Galanthus van W.P. Vieveen die onder andere de forse Galanthus maximus toont.

Het CNB Greenteam showt een pot met de rijk bloeiende vaste plant Brunnera macrophylla 'Mister Mosse', Sunset Breeding trekt de aandacht met prachtige planten van Eucomis 'Dwarf Red', met een kleine bloemkolf en prachtige kui. Gebr. Alkemade blaast stevig in de bus met een collectie Rhodohypoxis banrii en hebron en hyacinten zijn er van diverse inzenders, waaronder een nieuwe roze en stevige snijhyacint van Jan Hogervorst en nieuwe hyacinten van L. van der Poel.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.