Home

Achtergrond 4 reacties

Forse krachtvoerbesparing melkveeklant Hendrix UTD

Melkveehouders die vorig jaar voer afnamen van Hendrix UTD hebben per 100 kilo meetmelk 20 procent minder betaald dan in het jaar ervoor.

Volgens de Nutreco-dochter namen de krachtvoerkosten van haar melkveeklanten af met € 1,54 per 100 kilo meetmelk, bij gelijkblijvende melkproductie en gehalten. Ook de levensproductie is gelijk gebleven. Bij een quotum van 825.000 betekent dit een besparing van ruim € 12.700 op jaarbasis. Op de bedrijven met meer dan 125 koeien was de besparing zelf € 1,87 per kilo meetmelk.

Dit komt vooral door een groter aandeel natte bijproducten in het rantsoen. De oorzaak van de gedaalde voerkosten is een combinatie van sterk lagere mengvoerprijzen en het feit dat veehouders scherper zijn gaan voeren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wat bedoel je met balans Jeroen?

 • no-profile-image

  Jeroen Roedema

  goedkoper voer bij gelijke productie? Hmm wat als jij nu iets duurder voerde en een grotere return heb, dan was het voordeel veel grote geweest.

 • no-profile-image

  Jeroen Roedema

  Waar veel veehouders op kunnen besparen doen ze niet.
  Veehouders met een mengwagen,zouden die veel meer kunnen gebruiken.
  Met de graanprijzen van nu en de juiste mineralen(niet die zoutzakken,die ze nu verkopen) en balans, kan je goedkoper voeren per liter melk. En heb je Hendrix niet bij nodig of een andere voerfabriek, maar een goed nutrien.

 • no-profile-image

  jan

  Inderdaad Jeroen, de suggestie die gewekt wordt van lagere krachtvoerkosten, dus een hoger saldo is totaal uit de lucht gegrepen. Natuurlijk dalen de krachtvoerkosten als je bijproducten gaat voeren of meer ruwvoer in de plaats van krachtvoer. Het gaat om de uiteindelijke voerkosten per kg melk.

Of registreer je om te kunnen reageren.