Home

Achtergrond 3 reacties

Faire Milch rukt verder op in Duitsland

'Faire Milch' van BDM-melkvermarktingsmaatschappij Milchvermarktung Süddeutschland (MVS) komt binnenkort ook in Noordrijn-Westfalen op de markt.

Volgens BDM-topman Romuald Schaber zoekt de maatschappij momenteel naar leveranciers in deze deelstaat. Dat schrijft boerenbondsorgaan Wochenblatt Westfalen-Lippe. Doel van de BDM (Bundesverband Deutscher Milchviehhalter) is dat het bedoelde melkmerk in minstens 30 procent van de totale consumptiemelkvitrineruimte bij de supermarkten komt te staan. "In Hessen, Beieren en Baden-Württemberg is deze melk al een overweldigend succes."

Als de melk eenmaal voet aan de grond heeft op de markt en veel boeren er profijt van trekken, zal de melkprijs in Duitsland met diverse centen per liter stijgen, gelooft Schaber. "Verwerkers komen onder druk te staan. Leveranciers van Faire Milch krijgen 40 cent per kilo maar moeten wel aan bepaalde eisen voldoen. Het aandeel grasland op het bedrijf moet minstens 60 procent van de ruwvoerteeltoppervlakte zijn en het kuilmaisaandeel in het voerrantsoen hoogstens 30 procent." Ook mag niet meer dan 1.500 kilo krachtvoer per koe per jaar worden gebruikt en moet er een mineralenboekhouding worden gevoerd, zegt Schaber.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Arend Otten

  Faire milch kan een goeie aanvulling zijn op de www.milkmarketingplan.com voorwaarden. 53 cent per kg melk is echter bedoeld voor alle te leveren melk in de EU op voornoemde voorwaarden.Beide initiatieven zijn ontstaan om een redelijk en fair inkomen te realiseren voor alle melkveehouders in de EU.

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  hoeveel heb je er nu arend, redt je het nog voor je pensioen?

 • no-profile-image

  sh

  juist arend, en daarom heb ik me in laten schrijven bij www.milkmarketing.com.

Of registreer je om te kunnen reageren.