Home

Achtergrond 164 x bekeken

FNV: regeling deeltijd-WW wordt verlengd

De FNV gaat ervan uit dat de deeltijd-WW wordt verlengd en dat er geen voorwaarden worden gesteld op het gebied van lonen.

Dat concludeert de vakcentrale uit een gesprek dat FNV-voorzitter Agnes Jongerius donderdag heeft gevoerd met demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken).

Een woordvoerder van Donner bevestigde dat Donner heeft gesproken met Jongerius en voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Maar hij benadrukte dat vrijdag in de ministerraad pas wordt besloten over de deeltijd-WW, die volgens de huidige planning per 1 april stopt.

Werkgevers gaan net als de FNV er vanuit dat de deeltijd-WW wordt verlegd. Maar in welke vorm hangt volgens VNO-NCW af van de ministerraad. Er liggen meerdere varianten op tafel. Zo werd woensdag bekend dat de WW-steun mogelijk wordt verlengd op voorwaarde dat alleen bedrijven waar geen loonsverhogingen en bonussen worden toegekend er gebruik van kunnen maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.