Home

Achtergrond 279 x bekeken 2 reacties

Extra toezicht op kinder- en zorgboerderijen

De Algemene Inspectiedienst (AID) en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) controleren de komende tijd of dierentuinen, kinder- en zorgboerderijen hun drachtige schapen en geiten in een aparte stal houden waar het publiek niet kan komen.

De dieren moeten worden afgezonderd, zodat het risico op besmetting met de Q-koortsbacterie zoveel mogelijk wordt voorkomen.
Kinderboerderijen zijn al sinds januari verplicht vier maanden zwangere schapen en geiten uit de buurt van bezoekers te houden. Als de lammetjes een paar weken oud zijn, mogen de dieren weer terug naar de anderen.

Het verscherpte toezicht is ingesteld omdat tijdens de lammerperiode het risico op besmetting het grootst is. De bacterie die door geiten en schapen wordt verspreid, kan vrijkomen bij onder meer abortussen en vruchtwater.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    De AID zal er wel soepel mee omgaan,wel anders als bij een reguliere boer

  • no-profile-image

    dierenvriend

    waarom mochten de geiten bedrijven hun dieren niet afzonderen van pottekijkers .??

Of registreer je om te kunnen reageren.