Home

Achtergrond 354 x bekeken

Exporteisen bloembollen naar Japan versoepeld

De voorwaarden voor de export van bloembollen naar Japan zijn versoepeld.

Hierdoor zullen de kosten voor de bollenexport naar het land van de rijzende zon lager worden. De wijzigingen gaan dit seizoen nog in. Dat zijn de Nederlandse en Japanse fytosanitaire autoriteiten overeengekomen. Japan hanteert strengere eisen dan andere landen voor de import van bloembollen. De aparte Klasse I Japan (naast de regulier Klasse I) blijft wel bestaan, meldt LNV.

Met de overeenkomst komt er een eind aan de nultolerantie voor verschillende virusziekten. Ook wordt de werkwijze bij veldkeuringen flink aangepast. Een groot aantal afzonderlijke eisen voor Japan komt te vervallen, zoals de extra veldkeuringen voor tulp, krokus, hyacinth, iris, dahlia en gladiool; de aanvullende grondmonsters voor gladiool; en de verplichte monsters op planten in de kas voor tulp en iris.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.