Home

Achtergrond 235 x bekeken

Europees protest tegen vogeljacht op Malta

Meer dan 100.000 Europeanen, onder wie 13.000 Nederlanders, hebben een petitie getekend tegen de voorjaarsjacht op tortelduiven en kwartels op Malta. Dat meldde Vogelbescherming Nederland vandaag.

De handtekeningen worden door de Maltese zusterorganisatie BirdLife Malta aan de regering van de kleinste lidstaat van de Europese Unie aangeboden. De kans dat de actie effect sorteert, wordt klein geacht.

Malta zal waarschijnlijk onder druk van de jagerslobby de voorjaarsjacht weer toestaan, aldus Vogelbescherming Nederland. "Door de jacht op deze bedreigde soorten toe te staan, heeft de regering van Malta al meerdere malen de Europese Vogelrichtlijn geschonden.''

Europese vogelbeschermers willen dat de Europese Commissie snel met maatregelen komt. Elk voorjaar komen miljoenen trekvogels vanuit Afrika terug deze kant op. Malta ligt op een van de belangrijkste trekroutes.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.