Home

Achtergrond

Eurlings tekent besluit A4 Midden Delfland

Demissionair minister Camiel Eurlings heeft vanochtend het ontwerptracé-besluit voor de A4 Midden-Delfland getekend.

Dat meldde hij trots in een Kamerdebat over de kilometerheffing.

Het plan gaat nu de inspraak in en Eurlings hoopt zelf dit najaar nog de plannen definitief te maken. Hij kondigde aan dat hij ”hier tot en met zijn laatste werkdag als minister mee zal doorgaan”. De eerste schop kan in 2011 de grond in, denkt hij. ”We zijn nog nooit zover gekomen. En als de weg er eenmaal ligt, zal ik er met genoegen overheen rijden.”

Na vijftig jaar discussie vindt Eurlings dat het plan voor de verdiepte aanleg van het ontbrekende stuk A4 door Midden-Delfland een voorbeeld van vooruitgang moet worden. De vertrekkend bewindsman typeert het project nu als ”een icoon van vertraging en bestuurlijke ellende”.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO reageren tevreden op de ondertekening. ”Hiermee is de aanleg van deze voor het bedrijfsleven cruciale Noord-Zuid verbinding weer een stap dichterbij gekomen.” Op dit moment is de A13 de enige verbinding tussen Den Haag en Rotterdam, waardoor er op de snelweg regelmatig lange files staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.