Home

Achtergrond

'Emmen dreigt miljoenen mis te lopen'

Emmen loopt 15 miljoen euro mis omdat een projectontwikkelaar verzuimt twee lappen grond van 6,5 hectare in de nieuwe woonwijk Delftlanden af te nemen die door de gemeente bouwrijp zijn gemaakt.

Dat zei de gemeente maandag. Emmen sleept daarom projectontwikkelaar Megahome uit Almelo voor de rechter. De projectontwikkelaar maakte in 2004 een afspraak met Emmen, zo verklaarde de gemeente. Megahome verkocht grond aan de gemeente, die de percelen vervolgens bouwrijp maakte. Volgens de gemeente zouden de percelen vervolgens door de ontwikkelaar worden teruggekocht.

De gemeente zegt 45 miljoen euro te hebben geïnvesteerd door de percelen te voorzien van verlichting, paden, riolering, kabels en leidingen. De laatste hectaren neemt de projectontwikkelaar niet terug, maar vraagt hiervoor uitstel vanwege de slechte situatie op de woningmarkt. De projectontwikkelaar wilde maandag niet reageren. Het kort geding is begin april.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.