Home

Achtergrond 186 x bekeken

Emile Roemer nieuwe fractieleider SP

Emile Roemer wordt de nieuwe fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer.

Het Tweede Kamerlid heeft zich als enige kandidaat gesteld voor de post na het plotselinge vertrek van Agnes Kant. Een woordvoerder van de fractie heeft dat gezegd. De fractie zal vandaag nog wel vergaderen over zijn kandidatuur, maar Roemer geniet brede steun, zo lieten diverse fractiegenoten vandaag al weten.

Om te worden gekozen moet Roemer officieel toch nog de helft plus één van de stemmen van de fractie krijgen, zegt SP-Kamerlid Harry van Bommel. De fractie is later vanmiddag bijeen met 24 leden, omdat Kant er zelf waarschijnlijk niet bij is. Van Bommel, die de voorkeur heeft voor Roemer, acht het uitgesloten dat zijn favoriet het niet wordt. Hij hoopt dat de fractie zich unaniem achter Roemer schaart, omdat hij dan een betere uitgangspositie heeft. "Eén stem tegen zou al onaangenaam zijn.''

Volgens Van Bommel is het proces vrij ongeregisseerd verlopen, wat ongebruikelijk is voor de partij. Het Kamerlid bespeurt na het ongeloof van donderdag nu een collectief gevoel van urgentie om snel aan de slag te gaan om de partij er weer bovenop te krijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.