Home

Achtergrond

Elf staten VS in actie tegen hervorming zorg

Elf Amerikaanse staten leggen zich niet neer bij de hervorming van de gezondheidszorg, waarmee het Huis van Afgevaardigden in Washington zondagavond laat (lokale tijd) heeft ingestemd.

Ze willen een rechtszaak beginnen tegen de nieuwe wet.

De elf staten, waar de Republikeinen aan de macht zijn, verzetten zich tegen de verplichte basisverzekering. Die is volgens hen in strijd met de Amerikaanse grondwet en schendt de soevereiniteit van alle vijftig staten waaruit het land bestaat. Zodra president Barack Obama de wet ondertekent, nemen de ministers van Justitie van de elf staten juridische stappen.

Het gaat om Florida, Virginia, Pennsylvania, South Carolina, Nebraska, Texas, Utah, North Dakota, South Dakota, Alabama en de noordwestelijke staat Washington. Idaho, dat vorige week de verplichte basisverzekering verbood, sluit zich mogelijk bij ze aan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.