Home

Achtergrond 1 reactie

Eisen 2013 leven niet bij varkenshouders buitenland

De nieuwe welzijnseisen die vanaf 2013 van kracht worden voor de varkenshouderij in Europa leven nauwelijks bij varkenshouders in België en Duitsland.

Dit meldt de Nederlandse vakbond varkenshouders in zijn ledenblad De Trog naar aanleiding van een overleg tussen varkenshouderijorganisaties uit Duitsland (ISN), Denemarken, België (Veva) en de Nederlandse NVV.

De belangrijkste nieuwe welzijnseis is die van groepshuisvesting voor de zeugenhouderij. Vertegenwoordigers van de ISN en de Veva verwachten dat de deadline zal worden opgeschoven als blijkt dat de nieuwe eisen economisch onhaalbaar zouden zijn.

Als de deadline van 2013 zou blijven bestaan, dan zal dat zonder meer leiden tot een krimp van de zeugenhouderij in Duitsland België en Frankrijk.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan vanhumbeeck

    in belgie zal er de eerste jaren niet beboet worden,bij klachten openen we een dossiertje waarna de betrokkene zich in regel kan stellen,en iedereen tevreden. Althans zo gaat dit bij onwettige biggencastratie, wordt gewoon zo weinig mogelijk gecontroleerd

Of registreer je om te kunnen reageren.