Home

Achtergrond 196 x bekeken

Eis minimuminkomen gezinsvorming vervalt

Mensen die een een huwelijkspartner uit het buitenland willen halen, hoeven niet meer minstens 120 procent van het minimuminkomen te verdienen. Per geval moet worden bekeken of iemand die een gezin wil vormen een vast inkomen heeft.

Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) vandaag gezegd in de Tweede Kamer.

Hij reageerde op een uitspraak van het Europees Hof van Justitie van vorige week. Dat bepaalde dat per individu bekeken moet worden of de inkomsten voldoende zijn om een gezin te onderhouden. Hirsch Ballin zei de uitspraak te respecteren.

Verder gaf het hof aan dat er geen onderscheid gemaakt mag worden tussen mensen die al getrouwd waren voor ze naar Nederland kwamen (gezinshereniging) en mensen die een partner naar ons land willen halen (gezinsvorming). Ook daar gaat Hirsch Ballin gehoor aan geven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.