Home

Achtergrond 36 reacties

Eigenaren varkenshouderij Lierop opgepakt

De politie heeft vandaag tijdens een grote controle van een varkenshouderij aan de Lungendonk in het Brabantse Lierop beide eigenaren aangehouden.

Het gaat om twee mannen van 39 en 66 jaar uit Lierop. Dat heeft een woordvoerster van de politie laten weten.

Het tweetal wordt ervan verdacht dat ze de milieuvoorschriften niet naleven en werk uitvoeren waarvoor geen vergunning is afgegeven. Veertig medewerkers van onder meer de politie, AID, provincie, gemeente, arbeidsinspectie en het waterschap vielen in de ochtend het bedrijf binnen voor een inspectie.

De varkenshouderij met 8500 varkens ligt al jaren overhoop met de provincie. Bij eerdere controles ontdekten ambtenaren een waslijst aan overtredingen. Zo waren stallen en werkruimtes zonder vergunning gebouwd of gesplitst. Het bedrijf hield zich ook niet aan de milieuvoorschriften en rommelde met de mestverwerking.

In september 2009 legde de provincie de varkenshouderij een dwangsombeschikking op van negen miljoen euro. De eigenaren vochten de bestuursmaatregel tevergeefs aan bij de Raad van State.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dirk

  Ongelooflijk 40 man om deze razzia te doen en waarom is er niet veel eerder aan de bel getrokken als daar zoveel verkeert is. Dit is weer een typisch geval van traag en inadekwaad bestuur. Burocratie ten top, eerst de zaak uit de hand laten lopen en dan met grof geweld reageren.

 • no-profile-image

  export

  het ergste wat de varkenshouderij kan overkomen, dat is de mest prijzen en biggen omhoog varkens prijzen fors omlaag, colegas maak maar vast een paar extra gaatjes in je broekriem je zult ze hard nodig hebben, wil je niet in je bloote kont rond rennen in de kauw.

 • no-profile-image

  Vrouwtje

  JALOEZIE. Dat is het sleutelwoord.
  Iemand die het goed gaat het licht niet in de ogen gunnen.
  En hoe is het anders mogelijk dat hij na al die jaren nog steeds bezig is met alle zakelijke activiteiten.
  Als er werkelijk wat aan de hand was, hadden ze hem toch al vele jaren eerder vastgezet en zijn bedrijf op slot gedaan!
  En heeft iemand al eens zijn personeel gesproken? Of wordt er maar wat geroepen?
  Volgens mij een prima baas, anders was er toch veel meer verloop.

 • no-profile-image

  Leen

  Een varkensboer kunnen ze nog de baas met 40 man. 5 adolescente Nederlanders van Marokkaanse komaf kunnen ze niet de baas.

 • no-profile-image

  chef stront

  tjong tjonge jonge

  wat een gedoe om niks zeg zal wel weer het zelfde zijn zoals al die eerdere berichten

  we weten allemaal toch nog wel toen onze jongste mesthandelaar uit nederland opgesloten werd ook op verdenking van maar na een week liep hij gewoon weer vrij rond en dat is hier ook zo

  ik heb al heel veel ervaring ( ruim 20 jaar )

  maar volgens mij hebben ze het iedere keer bij het verkeerde eind

  ze moeten die jongens van ribbink , dat zijn de eigenaren van de groenerije maar eens opsluiten dat zijn de enige fraudeurs die rond lopen in nederland
  en geen anthony van de broek of niels lentjes

  deze 2 mensen zijn helden voor de nederlandse en duitse mest markt

  als een bedrijf of persoon veel doet of heel jong is denkt iedereen het klopt niet bij die personen maar dat is afgunst

 • no-profile-image

  Stevige boerentaal, goed zo jongens. Ga door met stront gooien. Wat een verziekte zooi.

 • no-profile-image

  nol

  politie heeft deze ondernemers vrijgelaten.

 • no-profile-image

  hent van aerle

  Boer, je vergeet nog wat. Het was vandemorgen nogal glad en er schijnt een touringcar met 62 LNV ambtenaren in de kernaal gereden te zijn. Bij Boerdonk.

 • no-profile-image

  someren

  Paar jaar opsluiten en niet loslaten.
  DE COWBOYS Een mens is bij hun niet in tel. Dat volk hoort niet in nederland thuis

 • no-profile-image

  Nu heb ik ook al gehoord dat de AID zelfs al een eigen kantoorruimte heeft ingericht ergens op een kasteel. Weet iemand daar iets van???

 • no-profile-image

  Op de

  Hopenlijk hebben ze dat kasteel niet gekocht van het geld wat ze denken te beuren van deze Meneer en zijn vader . Want je moet wel zot zijn als je iemand zulke boete wil laten betalen . ik vraag mij af of dat je zoiets nog wel serieus moet nemen . Iedereeen weet dat er geen een boer of handelaar is die zulk bedrag kan betalen . Dus deze gaat in hoger beroep en zal vechten tot de laatste snik . Maar onder tussen zit hij niet stil , maar gaat door onder een andere naam als dat nodig is. hij heeft of vindt nog wel een lege bv .

 • no-profile-image

  hans

  komt er ook een mededeling van agd.nl wanneer ze losgelaten worden?

 • no-profile-image

  Niels

  Waar staan die filmpjes dan ?

 • no-profile-image

  Hans

  Er wordt telkens gesteld dat de mestwet niet deugt, maar wat hebben we daar aan? De mestwet zoals die er nu is, daar moeten alle bedrijven het mee doen. Er staan gemiddelde waarden (forfaits) in de tabellen bij de mestwet en we weten allemaal dat dat gemiddelde bedrijf niet bestaat. Zolang je kunt aantonen dat je weliswaar geen gemiddeld bedrijf bent, maar dat je wel je eigen bedrijfsproductie en afvoer op orde hebt, zul je geen boetes krijgen. De mestwet is ingezet op handhaving, niet op praktische waarde voor de bedrijfsvoering. De opgelegde boetes en gevolgen voor toeslagrechten zijn inderdaad ver buiten proportie.
  De mannen die dit gegeven misbruiken om mensen pootje te lichten die de mestwet voor hun bedrijf toch al niet helemaal snappen zijn ordinaire oplichters. Dat de mestwet niet op maat gesneden is voor ieder bedrijf is niet een excuus om goedwillende ondernemers op te lichten en over hun ruggen geld te verdienen

 • no-profile-image

  keutelboer

  Beste Hans boeren die de meststoffen wet niet helemaal snappen zullen er ongetwijfeld veel zijn . Maar elke boer heeft wel een voer,zaad, mest of gewasbeschermings middelen leverrancier. Deze hebben bijna allemaal de kennis in huis die nodig is om hun klanten een kompleet advies te geven Dus ga ik er van uit een boer die zwart mest laat aanvoeren er zig van bewust is dat hij de regels overtreet . Dit geld in ieder geval als hij met Witte + zwarte mest de aanvoer norm overschreid .De boeren geven zelf al aan dat de handelaar hun namen niet zou registeren . Als dat dan als nog gebeurt dan is het huilen met de pet . Het werken met zwarte mest vraagt een groot onderling vertrouwen . Maar schijnt dat als het om geld gaat dat er niemand meer te vertrouwen is . De AID is met een onderzoek bezig bij een paar hele grote mesthandelaren , waarvan enkele ook aan mest export doen .Hier vermoed men veel zwarte mest boven water te halen die in Nederland gedumpt is , maar eigenlijk naar Duitland is afgezet met Mestbon en benodigde verklaringen . Dus komende jaren zullen nog veel boeren de AID op bezoek krijgen .

 • no-profile-image

  martin

  Door de bijdrage van zulke overtreders krijgt de rest van de ondernemers straks weer meer regels en beperkingen.
  Laat staan wat dit voor ons imago betekend.
  Namens de welwilende ondernemers in Nederland, bedankt hiervoor.

 • no-profile-image

  rob

  Dit is het ergste wat de varkenhouderij nu kan overkomen.

 • no-profile-image

  Martijn

  Door zulke ondernemingen krijgt de rest van de ondernemers te maken met meer beperkingen en regels.
  Wat te denken van het imago.
  Namens welwillende ondernemers in Nederland, BEDANKT.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Hans, als je de fouten in de mestwet niet begrijpt, mag je dat ook gewoon zeggen hoor! Toegeven dat je iets niet snapt staat soms intelligenter dan dit domme geneuzel.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Goed. En als er dus tekortkomingen in de mestwet zijn (gaten, zo je wilt), dan betekent dat dus dat de mestwet niet deugt. In het forum "puber verdubbelt omzet mesthandel" kun je lezen wat er aan de mestwet schort. Het is dus inderdaad beter dat de AID een inval bij LNV doet.

 • no-profile-image

  prutser

  Dat ze met 40 man een drugsbaron overvallen is wat voor te zeggen, maar een varkensboer? Wat een ongelofelijk verkeerd land om in te boeren, Nederland!

 • no-profile-image

  gert

  Mest is in Nederland erger dan drugs,bij drugs horen ook wapens,daar hebben deze stoere jongens geen aardigheid aan

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  En dat terwijl de mestwet toch echt klopt hoor! Echt wel!

 • no-profile-image

  harmen

  Ik mis de AID en de VWA nog. Slechts veertig man, dat kan toch wel wat beter?

 • no-profile-image

  boer

  Er zouden er eigenlijk nog meer komen, maar er waren er 4 ziek, 3 waren op vakantie, 2 stonden in de file en 6 hadden verlof.

 • no-profile-image

  sjeng

  Daar vallen je schoenen en stringtanga van uit. Te gek voor woorden 40 MAN! Zijn die allemaal zo dom dat de som van het iq van deze 40 man gelijk is aan 2 boeren? Dit geeft weer blijk van stasi-praktijken in dit gekozen communistische land. Vinden doen die veldmaarschalken atlijd wat. Je kunt als boer nooit 100 % aan de regeltjes voldoen. 1 klein missertje of vergissinkje, en ze hangen je op.

 • no-profile-image

  lierop

  Deze man verziekt het voor de hele sector. Terecht dat ze hem hard aanpakken. Privé doet en heeft hij van alles maar zakelijk laat hij elke bv ploffen en de schuldeisers hebben het nakijken.
  Hopelijk kunnen ze hem op deze manier wel aanpakken.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Ze zijn zeker klaar met geiten ruimen. Hoe moeten ze nu weer bezig gehouden worden?

 • no-profile-image

  Weer Bij

  Wat moet er wel niet aan de hand zijn . Is dit bij het bedrijf wat al vaker in het nieuws is geweest . Dan hebben ze met een slimme jongen te maken . Want ondanks geeiste hoge boetes gaat hij gewoon verder. Het onderdeel een nieuwenaam en oude BV is weer leeg .

 • no-profile-image

  rob

  heb gisteren enkele filmpjes gezien gemaakt in Lierop. Vele tankopleggers kwamen voorbij allemaal met bemonsteringsapparatuur dus gewoon niks aan de hand lijkt mij. Laat die mensen gewoon aan het werk. Ze doen voor de landbouw veel goed werk.

 • no-profile-image

  rob

  You tube of Brabants Dagblad.

 • no-profile-image

  gert

  Stront stinkt sowieso

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Hoezo, kan zo'n bedrag niet betalen? Boeren zijn toch allemaal miljonair? Vraag maar aan Brinkhorst.

 • no-profile-image

  nuchtere

  Waarom brengt de AID zulke zaken steeds in het nieuws. als er ergens een wagen mest te zwaar is of enkele dieren te veel wordt dit breed uitgemeten in het nieuws. Terwijl er dagelijks vrachtwagens te zwaar beladen zijn. Ik denk dat er in deze zaak weinig aan de hand is maar ze willen hem perse pakken. ze valleen met 40 man binnen en zoeken net zolang door tot ze iets gevonden hebben.
  Waarom gaan ze niet eens op het min. van LNV zoeken naar misstanden. Hoe is de besluitvorming van de "gerda" tot stand gekomen??????????
  Welke subsidies zijn er verkeerd verstrekt????????
  fouten bij perceelsregistratie????
  lonen en bonussen die te hoog zijn????
  enz.
  Aid moet pas in nieuws komen als ze iets gevonden hebben

 • no-profile-image

  Weet het

  Er is zeker wat aan de hand . Maar of dat zo erg is dat daar 40 man voor nodig is is de vraag . Er zijn er wel meer waar de milieu verguning niet klopt . En de andere zaken als deze waar zouden zijn , zullen eerst bewezen moeten worden .Deze ondernemer doet al weer enkele jaren grootschalig in mesthandel . En velen leveren hun mest aan hem . Hij heeft voor concurentie op de mestmarkt gezorgt . Waarvan eigenlijk iedereen profiteert die mest af moet zetten .Als je als handelaar de regels overtreet gaan ze natuurlijk verder zoeken . Bij deze grote handelaar die zelf ook mest verhit voor export zal dat een hele klus zijn . De kans dat hij fouten maakt is natuurlijk ook groter dan als bij kleine omzet . Verder kent de mesthandel de te kort komingen (gaten)in de mestwet beter dan wie dan ook .Dus gaan velen van hen hier creatief mee om , de een meer dan de ander . Waarschijnlijk is deze persoon wat te creatief geweest , en wil men hem nu pakken . Hij zal er wel goed mee zijn geweest , maar velen hebben er ook van mee geprofiteert , door lagere afzet kosten .

Laad alle reacties (32)

Of registreer je om te kunnen reageren.