Home

Achtergrond 187 x bekeken

Eerste Kamer stemt over invoering omgevingsvergunning

De Eerste Kamer zet vanmiddag de behandeling van de wet die invoering van de omgevingsvergunning regelt (de Wabo) voort. De stemming is voorzien rond 15 uur.

De wet lijkt op een meerderheid te kunnen rekenen. CDA, VVD en de kleine christelijke partijen zijn weliswaar kritisch, maar lijken uiteindelijk toch voorstander van één omgevingsvergunning. Daarbinnen worden veel huidige vergunningtrajecten op het gebied van natuur, milieu en water ondergebracht.

CDA en VVD hebben vooral bezwaren tegen een verplichte invoering van regionale omgevingsdiensten, die de milieuregels (beter)moeten handhaven. Beide partijen vinden dat dat beter aan provincies en gemeenten overgelaten kan worden.

De Wabo regelt niet de instelling van de omgevingsdiensten, hoewel er wel raakvlakken zijn. Demissionair minister Tineke Huizinga van Vrom schreef de Senaat vorige week nog dat ze de instelling van de omgevingsdiensten wil overlaten aan een volgend kabinet. Hiermee hoopt ze bezwaren bij senatoren weg te nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.