Home

Achtergrond

Een op de 25 bedrijven in deeltijd-WW

Een op de 25 bedrijven (4 procent) maakt gebruik van de deeltijd-WW.

Het zijn vooral grotere bedrijven die een beroep doen op de steun, waarmee ze met behulp van werkloosheidsuitkeringen hun personeel tijdens de economische crisis minder kunnen laten werken.

Dat heeft demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) maandag bekendgemaakt tijdens een gastcollege op de Universiteit van Tilburg. Het "relatief lage gebruik'' noemde de CDA-bewindsman de kracht van de crisismaatregel.

Donner stelde dat de voorwaarden voor de WW-steun zo zijn dat alleen bedrijven die "een reëele verwachting van snel herstel'' hebben, er gebruik van kunnen maken. De bedoeling van de deeltijd-WW is om te voorkomen dat vakkrachten worden ontslagen, terwijl die straks bij een aantrekkende vraag weer hard nodig zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.