Home

Achtergrond 150 x bekeken

EU-plan betaaltermijn mogelijk aangescherpt

Een EU-plan voor een verplichte betalingstermijn voor overheden, wordt mogelijk uitgebreid naar bedrijven en zelfs naar particulieren.

De geplande periode om rekeningen te betalen gaat wellicht ook van zestig naar dertig dagen.

Dat blijkt uit de wijzigingsvoorstellen die Europarlementsleden woensdag hebben ingediend op een plan van de Europese Commissie. De commissie had gepland dat gemeenten en andere overheden in de EU hun rekeningen altijd binnen zestig dagen moeten betalen.

SP-Europarlementslid Dennis de Jong bepleit dat de overheid steeds binnen dertig dagen moet betalen. "Veel ondernemers hebben het door de economische crisis al erg zwaar. En een rekening die te laat betaald wordt, kan voor deze ondernemers het verschil betekenen tussen overleven en een faillissement.''

De PVV deelt deze mening.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.