Home

Achtergrond

EU-geld voor vaccin tegen tropische ziekte

Onderzoekers onder leiding van twee parasitologen van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) krijgen bijna 4 miljoen euro van de Europese Unie voor onderzoek naar een vaccin tegen de tropische infectieziekte schistosomiasis.

Dat maakt het LUMC bekend. Schistosomiasis is een parasitaire worminfectie waaraan wereldwijd meer dan 200 miljoen mensen lijden. Vooral in Afrika komt de aandoening veelvuldig voor. De ziekte leidt tot verzwakking van de patiënt en kan diverse organen aantasten. De klachten zijn over het algemeen chronisch van aard.

Er is wel een medicijn beschikbaar, maar dat kan niet voorkomen dat mensen die genezen zijn, opnieuw besmet raken. Daarom is het volgens de wetenschappers belangrijk dat een vaccin wordt gevonden dat die bescherming wel biedt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.