Home

Achtergrond 178 x bekeken

EU-commissaris bezoekt Griekenland

Met het oog op de enorme schuldenberg van Griekenland is EU-commissaris Olli Rehn (Monetaire en Economische Zaken) maandag in Athene.

Hij spreekt er onder anderen met vicepremier Th. Pangalos, minister van Financiën George Papaconstantinou en de gouverneur van de Griekse nationale bank George Provopoulos. De Europese Commissie heeft dat maandag gemeld.

In Griekenland zijn de laatste dagen stakingen en andere protesten tegen forse bezuinigingen. De besparingen zijn afgedwongen door de Europese Unie, omdat het begrotingstekort en staatsschuld zo ver boven de EU-limiet ligt dat de koers van de euro in gevaar komt.

Het land heeft inmiddels moeite om nieuwe leningen gefinancierd te krijgen. De voorzitter van het maandelijks beraad van ministers van Financiën van eurolanden, de Luxemburger Jean-Claude Juncker, heeft maandag in interviews gezegd dat hulp van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) niet nodig is. Volgens geruchten zijn Duitse en Franse staatsbanken bereid om Griekenland geld te lenen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.