Home

Achtergrond 153 x bekeken

'EU beslist zodra nodig over Griekenland'

De EU-leiders zullen beslissen over hulp aan Griekenland als dat nodig is.

De Franse minister van Financiën Christine Lagarde heeft dat woensdag in Parijs gezegd. Ze verwees naar "technische mogelijkheden'' die de ministers van Financiën van de eurolanden vorige week op een rijtje hebben gezet om de Grieken eventueel bij te springen. "De EU-leiders zullen op de dag dat dat nodig is, handelen en een technische oplossing kiezen'', aldus Lagarde.

Haar opmerkingen suggereren dat er op de EU-top in Brussel donderdag en vrijdag nog geen knoop wordt doorgehakt. De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei eerder dat dan een beslissing niet nodig is omdat de situatie in Griekenland ,,niet acuut'' zou zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.