Home

Achtergrond 222 x bekeken 1 reactie

Duitse research naar preventie agressie varkens

De veterinaire hogeschool in Hannover (TiHo) start met een project dat moet resulteren in een reductie van de agressiviteit van varkens.

Samen met andere wetenschappelijke disciplines mikt de instelling daarbij op een systeem dat agressieve reacties in een dusdanig vroeg stadium aankondigt dat deze nog kunnen worden voorkomen. Het systeem moet ook kunnen aantonen welke varkens bij vechtpartijen betrokken zijn en hoe vaak. Tevens moet kunnen worden vastgesteld welke varkens de strijd veroorzaken.

Uiteindelijk willen de onderzoekers te weten komen of er een verband bestaat tussen agressief gedrag en de huisvesting en/of andere milieubepaalde omstandigheden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Willem

    Ruim 20 jaar geleden zijn bij het toenmalige IMAG (Rob Buré) en het IVO (Van Putten) uitgebreide meerjarige onderzoeken uitgevoerd rond agressiviteit en huisvesting, inclusief individueel gedrag, etc. bij mestvarkens, zeugen, etc.
    Misschien nuttig oude rapporten uit het stof te halen.

Of registreer je om te kunnen reageren.