Home

Achtergrond 189 x bekeken

Duitse melkaanvoer 2,8 % hoger

De Nederlandse melkaanvoer lag vorig jaar 1,6 % hoger dan in het jaar ervoor, terwijl de EU-aanvoer daalde met 0,6 %. Dit blijkt uit PZ-cijfers. De grootste stijgers waren Duitsland (plus 2,8 %) en Denemarken (plus 3,3 %). Daarbij moet wel gezegd dat een land als Duitsland in 2008 behoorlijk onder het quotum bleef. Daar lag dus meer ruimte voor groei in 2009 dan in Nederland.

In Frankrijk daalde de melkaanvoer in 2009 weer fors. Dat jaar werd er 4 % minder melk geleverd dan in 2008.

Buiten de EU valt op dat Nieuw-Zeelandse veehouders veel meer melk leverden. De aanvoer steeg met maar liefst 7,2 %. In Australië daalde de melkaanvoer juist: met 3,3 %. De Verenigde Staten lieten, net als de EU, een aanvoerdaling van 0,6 % zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.