Home

Achtergrond 175 x bekeken

Duitse import eieren stijgt met 21,5 procent in 2009

Duitsland heeft vorig jaar 21,5 procent meer eieren geïmporteerd dan in 2008.

Het importvolume groeide daardoor naar 9,466 miljard stuks. Dat meldt pluimveevlees- en eierenmarktbureau MEG in zijn definitieve rapportage over het handels- en productieverloop in 2009.

De zelfverzorgingsgraad maakte een forse duikeling van ruim 9 procent naar nog net geen 59 procent. De binnenlandse productie daalde tegelijkertijd met 11,6 procent naar 11,26 miljard stuks. Omdat daarbij ook de broederijeieren (plus 8 procent in vergelijking met 2008) zijn inbegrepen, belandde de feitelijke voor de consumptie beschikbare hoeveelheid op krap 10,3 miljard stuks. De procentuele productiedaling komt zo bekeken uit op ruim 13 procent. Een en ander is primair het gevolg geweest van de overschakeling van de per 1 januari verboden gangbare kooien op alternatieve systemen.

De binnenlandse consumptie per inwoner kwam vorig jaar ook lager uit dan verwacht, namelijk op 211 stuks. Dat was drie stuks meer dan in het voorafgaande jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.