Home

Achtergrond

Droogte in China

Het zuidwesten van China kampt met ernstige droogte.

Ruim zestig miljoen mensen zijn getroffen door het gebrek aan regenval. Oogsten met een totale waarde van miljarden euro's zijn mislukt, berichtte de BBC donderdag.

De autoriteiten hebben het leger ingezet om getroffen burgers van water te voorzien. In grote delen in het zuidwesten van het land is sinds oktober amper regen gevallen. Chinese media hebben foto's gepubliceerd van uitgedroogde grond met diepe barsten, dorpelingen die in de rij staan bij waterdistributiepunten en schoolkinderen die bruin water drinken. Huangguoshu, de grootste waterval van Azië, is gereduceerd tot een stroompje. Ruim 90 procent van de rivieren en waterreservoirs stroomafwaarts is opgedroogd.

Duizenden mensen moeten worden geëvacueerd als de droogte aanhoudt. Volgens weervoorspellers is er de komende dagen in elk geval nog geen regen op komst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.