Home

Achtergrond 400 x bekeken

Drenthe en Emmen willen ook aardwarmte

De provincie Drenthe en de gemeente Emmen hebben samen een opsporingsvergunning voor aardwarmte aangevraagd bij het ministerie van Economische Zaken.

Aardwarmte kan volgens de partijen de kansen van drie tuinbouwgebieden in de gemeente Emmen vergroten.

Gedeputeerde Tanja Klip-Martin (VVD) verwacht dat de kansen op aanwending van aardwarmte goed zijn: "we hebben voor het betreffende gebied diverse haalbaarheidstudies laten uitvoeren. Dat heeft tijd gekost, maar we komen welbeslagen ten ijs."

Aardwarmte kan zorgen voor een beheersbare energierekening in de tuinbouw, aldus Klip-Martin, die energie in haar politieke portefeuille heeft. "Bovendien kan de beschikbaarheid van aardwarmte ook een goede trekker zijn voor nieuwe ondernemers in het tuinbouwgebied van Zuidoost-Drenthe."

De lokale tuinbouwsector ziet meerwaarde in de aanpak, aldus Klip-Martin. Individuele tuinders kunnen vaak zelf nauwelijks de kosten van een aanvraag aan. De provincie en gemeente gaan met tuinders verder in gesprek om te kijken hoe de geothermische energie kan worden verdeeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.