Home

Achtergrond 218 x bekeken 4 reacties

Doe eens gek met een boom

De Bomenstichting en het VARA radioprogramma Vroege Vogels zijn vandaag de wedstrijd BoomKroon gestart. Tijdens de competitie gaan beiden op zoek naar inspirerende, bijzondere en duurzaam ideeën met bomen.

In de uitzending van Vroege Vogels gaf directeur Frank Naber van de Bomenstichting voorbeelden van bomenideeën. Volgens hem is geen enkel idee te gek. ,, Bij Almere zijn bomen geplant in de vorm van de beroemde kathedraal van Reims, een groene kathedraal. Of een project in Capelle aan den IJssel waar een boom tot klimboom werd opgesnoeid'', aldus Naber.

Tijdens de wedstrijd mogen bomen worden getransformeerd tot kunstwerken, luchtzuiveraars, rustpunten of gebruiksvoorwerpen. Als het plan uitvoerbaar is zal de Bomenstichting proberen het winnende idee te realiseren.

Mensen die deel willen nemen aan de bomenwedstrijd kunnen tot 21 juni hun ideeën insturen. In september wordt de winnaar van BoomKroon bekendgemaakt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  els

  Bij LNV zitten nog wel een paar mensen die met bomen praten. misschien kan je die samen met prinses Irene wat laten bedenken?

 • no-profile-image

  henk

  Laatst in Limburg zat een vrouw naakt in een boom voor een fotosessie door haar dochter,kwam toevallig de politie langs,ja doe eens gek met een boom !!!

 • no-profile-image

  zwalker

  Binnenkort in Capelle aan de IJssel. Ziet een surveillerende agent midden in de nacht Janpeter Balkenende poedelnaakt, ondersteboven en stokstijf in de top van een gekantelaberde Leilinde hangen. Zélfs in zijn laatste stonde bleek de Gesel der Lage Landen niks anders dan dor brandhout! Dit verheugende verscheiden reikt vertrekkend partijleider Pieter van Geel wel een prima verkiezingsleuze aan: "Help Het CDA snel uit de droom, knoop hen op aan de hoogste boom!" Met de groeten van Kees van Zegveld.

 • no-profile-image

  Leen

  Doe eens gek met een boom? Laat Harm Evert Waalkens dat maar niet horen. Met dieren mag het ook al niet meer!

Of registreer je om te kunnen reageren.