Home

Achtergrond

'Dit is het platte ronselen van volmachten'

"Dit stelt alle verontwaardiging van Leefbaar Rotterdam rond de verkiezingen in een heel ander daglicht.''

Hiermee reageert PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst op een mail van Leefbaar Rotterdam waarin tips worden gegeven over het verzamelen van volmachten.

Van Heemst noemt dit het platte ronselen van volmachten. "Ik heb er een heel slecht gevoel over. Ik voel me genept door Leefbaar omdat ze een week lang de indruk wekken dat de Leefbaren zich brandschoon hebben gedragen op de verkiezingsdag. Wel iedereen verwijten maken, maar zich ondertussen zelf schuldig maken aan ronselpraktijken.''

Leefbaar Rotterdam heeft willens en wetens de Kieswet overtreden, zei lijsttrekker Arno Bonte van GroenLinks woensdag. "Ik vind dit echt schokkend. Leefbaar Rotterdam draait al acht jaar mee. De partij zou het wat mij betreft beter moeten weten'', aldus Bonte.

Hij noemt de werving van Leefbaar schokkender dan de feiten die tot op heden boven tafel kwamen over onregelmatigheden op stembureaus. "Daarover schreeuwde Leefbaar Rotterdam moord en brand. Ik verwacht op zijn minst een groot excuus en wat mij betreft gaan ze een aantal toontjes lager zingen.''

Bonte heeft de Commissie Onderzoek Geloofsbrieven gevraagd onderzoek te doen naar de mail van Leefbaar Rotterdam. Ook Van Heemst dringt op onderzoek aan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.