Home

Achtergrond 2 reacties

Discussie op argumenten

De discussie in de Brabantse Staten naar aanleiding van het burgerinitiatief en de besluiten die er vrijdag zijn genomen, hebben een zekere uitstraling naar de andere provincies.

Dat maken ook de reacties van Overijssels gedeputeerde Piet Jansen en Limburgse Groen Links duidelijk. De vrees bestaat dat er een stroom ontstaat van Brabantse ondernemers die hun heil zoeken buiten hun thuisprovincie.

De normen die Noord-Brabant nu oplegt voor bouwblokkavels zijn welhaast strenger dan de regels in Overijssel en Gelderland. In die provincies bestaat nog wel de mogelijkheid om bijvoorbeeld een vergistingsinstallatie te bouwen bovenop de gegeven oppervlakte. Dat
zou in Brabant met deze strikte normen wel eens moeilijker kunnen worden.

De discussie in Brabant heeft een hoog emotiegehalte. Niemand wil megastallen; iedereen wil gezinsbedrijven. Maar de verschillende partijen hebben daar allemaal hun eigen voorstelling bij, met als gevolg dat er weinig begrip is over en weer en dat er nogal eens langs elkaar heen wordt gepraat.

Vanuit LTO Nederland wordt de wens geuit om meer op basis van argumenten te discussiëren. Die wens is terecht.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Han

    Wie bepaalt wat een MEGA stal is? Ik heb in alle artikelen m.b.t. dier en mensen welzijn steeds weer de kreet gezien MEGA maar geen omschrijving van hoe veel bewoners de grens tussen acceptabel en mEGA aangeeft. Laat LTO de moed hebben om de definitie van MEGA en normaal acceptabel te geven. DEze kreet gaat net als >duurzaam< een eigen leven leiden met voor ieder een andere uitleg. De boer heeft recht op >duidelijkheid< in dezen!

  • no-profile-image

    Patrick

    Wel, als LTO iets te wensen heeft, dan vraagt het maar iets aan Sinterklaas op 5 December. En uiten wil LTO, wel dat kan men zelf niet eens. Het wordt steeds aanmatiger met LTO. Altijd iets vinden achteraf ipv vooraf, en net zo draaien als de CDA.

Of registreer je om te kunnen reageren.