Home

Achtergrond 1 reactie

'Dikkere friet maakt dunner'

Eet dikkere en grotere frieten als je dun wilt blijven. Dat is wat de Britse voedsel- en warenautoriteit FSA de Britten adviseert, omdat dikke patat minder vet opneemt en dus minder calorieën bevat.

Het advies heeft woedende reacties opgeleverd, meldden Britse media donderdag. Volgens verkopers van de fameuze fish-and-chips (vis en friet) zijn hun frieten dik en groot genoeg. "Ze zouden zich op de fastfoodrestaurants moeten storten die de dunne Franse frietjes maken, niet op de traditionele onafhankelijke frietverkopers. Het lijkt erop dat ze de kleine ondernemers moeten hebben, omdat ze de grote jongens niet aankunnen'', aldus een zegsman van de Britse federatie van visbakkers.

Volgens FSA zouden kleine aanpassingen in lokale fish-and-chips-zaken kunnen voorkomen dat veel mensen te dik worden. In het Verenigd Koninkrijk gaan bij meer dan elfduizend verkooppunten jaarlijks 225 miljoen porties vis met friet over de toonbank. Een portie bevat ongeveer 600 calorieën en 9 gram vet, wat minder is dan een pizza of een Indiase curry.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rik

    Het gaat er niet zozeer om wat je eet maar hoeveel (en met name tussen de maaltijden door) je eet.

Of registreer je om te kunnen reageren.