Home

Achtergrond 1 reactie

Dierenartsen doen cefalosporinen in de ban

Dierenartsen stoppen met het voorschrijven van antibioticasoort cefalosporinen bij pluimvee omdat het gevaar kan opleveren voor de volksgezondheid.

Dat heeft de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) vrijdag laten weten naar aanleiding van berichtgeving in het NOS-journaal.

De KNMvD en veterinair deskundigen hebben bij dierenartsen aangedrongen op de maatregel. Het preventief voorschrijven van het medicijn bij kuikens kan namelijk bijdragen aan resistentie van bacteriën tegen het antibioticum, zo meldt de maatschappij voor diergeneeskunde. Het medicijn wordt ook gebruikt bij mensen met een ernstige bacteriële infectie.
Bij mensen geldt dit antibioticum als laatste redmiddel. Om die reden zouden dierenartsen terughoudend moeten zijn met het gebruik van het middel bij dieren, aldus de KNMvD.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    a nonymus

    eindelyk dringt het door. als het kalf nog maar niet verdronken is. alle kostbare antibiotica op grote schaal in de bioindustrie geplempt, dus resistentie(mrsa etc) en voor de mensen geen remedie meer. een bedryfssysteem dat op zulke grote schaal gevaar voor de volksgezondheid oplevert verdient het om heroverwogen te worden. ja, als alle rookwolken opgetrokken zyn, dan blyft slechts plantaardige productie over. dit zegt een NIET vegetarier. jammer van t stukje vlees, maar daar vinden we ook wel wat op, alleen dan wel tegen een veranwoorde prys, voor producent en geproduceerde hoop ik. gy37ty

Of registreer je om te kunnen reageren.