Home

Achtergrond 182 x bekeken

Detailhandel wil veiliger winkelstraten

De winkelstraten moeten veiliger.

Detailhandel Nederland rekent op een harde aanpak van de criminaliteit in de winkelcentra, aldus de belangenorganisatie van winkeliers donderdag.

Veiligheid is volgens de organisatie terecht door politieke partijen opgepakt als onderwerp bij de gemeenteraadsverkiezingen. De aanpak van winkelcriminaliteit is een speerpunt dat in de nieuwe collegeakkoorden niet mag ontbreken, stelt Detailhandel Nederland.

"Gelukkig realiseren ook lokale politici dat een veilig winkelklimaat cruciaal is voor de leefbaarheid in de buurt. Er zijn veel beloftes gedaan tijdens de verkiezingen. De komende weken worden colleges gevormd. De winkeliers rekenen na alle woorden, nu op daden'', zegt Sander van Golberdinge, secretaris Winkelcriminaliteit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.