Home

Achtergrond 185 x bekeken 1 reactie

Demonstratie Eemshaven tegen nieuwe centrales

Ongeveer honderd demonstranten uit Nederland en Duitsland hebben vanmorgen in de het Groningse plaatsje Eemshaven gedemonstreerd tegen de bouw van nieuwe energiecentrales in de Eemshaven.

Het ging om een demonstratie georganiseerd door de Waddenvereniging, de Vereniging Zuivere Energie en andere milieuverenigingen. De demonstranten zijn tegen de bouw van centrales van energiebedrijven RWE en Nuon.

De in aanbouw zijnde centrales worden straks deels gestookt op kolen. Volgens de initiatiefnemers stoten deze centrales meer CO2 uit dan aardgasgestookte centrales waardoor ze bijdragen aan het klimaatprobleem. De demonstratie is rustig verlopen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    we zijn door de NUON en RWE , maar het resultaatal door de politiek belazerd. de fusie zou juist goed zijn voor het milieu, na de fusie zou de nieuwe organisatie inzzetten op "groene stroom". Zie hier een kolencentrale in aanbouw en dan ook nog zonder de benodigde vergunningen. Hoe is dit mogelijk in het land van >waarden en normen<

Of registreer je om te kunnen reageren.