Home

Achtergrond 549 x bekeken 2 reacties

Delta Milk streeft naar betalen 'faire' melkprijs

Coöperatie Delta Milk streeft ernaar om op termijn een 'faire' melkprijs te betalen aan haar leden.

Dat wil zeggen een extra hoge melkprijs, zoals melkveehouders die volgens berekeningen van de Dutch Dairymen Board (DDB) en European Milk Board (EMB) zouden moeten ontvangen.

Dit zei voorzitter Teunis Sterk deze week op een bijeenkomt van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV). Vooralsnog zit dat er nog niet in. Eerst wil Delta Milk een melkprijs betalen die is gebaseerd op het Europese gemiddelde, de GIM-prijs, aldus Sterk. "Wat we daarmee wel doen, is de leden duidelijkheid geven, zoals ook FrieslandCampina doet, als een van de weinigen. We zijn een soort FrieslandCampina in het klein."Op de vraag van veehouders welke coöperatie het beste zal presteren, Delta Milk of FrieslandCampina, gaf Sterk aan het antwoord schuldig te moeten blijven.

"De tijd moet leren welke van de twee het het beste zal doen. We zijn in ieder geval een heel gedreven coöperatie met een enorm enthousiast team. Dat geldt zeker ook voor onze verkopers."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boerenverstand

  Erg slim van F.F was om weide melk in het schap te zetten.Immers dit onderscheide zich van de import melk.Heb de kassa nog niet zien rinkelen op mijn melk afrekening.Juist men durf niet trots te zijn en dit ook uit te dragen in de reklame.Trots op Nederlandse melkveehouders en Nederlandse melk.
  Mooi dat er van onder uit bij boeren zelf een nieuwe beweging is.Een Faire melk met een eerlijke prijs.Om trots op te zijn.
  Oude cöop zijn een verleng stuk van de politiek om de prijs laag te houden,.

 • no-profile-image

  Arend Otten

  Leveren voor 53 euro cent per kg melk op www.milkmarketingplan.com voorwaarden,is goed voor de leden en de cooperatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.