Home

Achtergrond

Deel CDA-raadsleden twijfelt aan Balkenende

Het lijsttrekkerschap van Jan Peter Balkenende is bij een deel van de CDA-raadsleden omstreden.

Volgens vicefractievoorzitter Liesbeth Spies is de steun voor Balkenende echter nog altijd royaal. Ze reageerde vandaag op een peiling van het Radio 1-programma Dit is de Dag. Het programma vroeg 450 van de ongeveer 1400 CDA-raadsleden of Balkenende de meest geschikte lijsttrekker is voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Negentig van de 148 reacties waren positief, de rest sprak een voorkeur uit voor met name oud-SER-voorzitter Herman Wijffels of oud-burgemeester Gerd Leers van Maastricht. Lies stelde op Radio 1 nog maar eens dat het partijbestuur tot tweemaal toe unaniem heeft gekozen voor de huidige CDA-leider.

Verder noemden raadsleden in de peiling ook oud-minister Cees Veerman of de huidige bewindslieden Jan Kees de Jager of Jack de Vries als nieuw CDA-boegbeeld. Vooral in Noord-Brabant en Limburg kiezen de raadsleden liever voor een ander dan Balkenende.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.