Home

Achtergrond 155 x bekeken

De Jager wil op CDA-lijst voor verkiezingen

Demissionair minister Jan Kees de Jager van Financiën stelt zich nog een periode beschikbaar voor de Haagse politiek.

Hij wil op de Tweede Kamerlijst van zijn partij het CDA maar wil ook in een volgend kabinet plaatsnemen als hij opnieuw gevraagd zou worden. De Jager heeft dat vandaag gezegd in Brussel na overleg met Europese ministers van Financiën.

De Jager staat helemaal achter CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende. Op de vraag of hij zelf partijleider zou willen worden, zei hij dat hij daar op dit moment niet eens over wil nadenken. Volgens hem is die vraag voorbarig.

De Jager werd in februari 2007 staatssecretaris van Financiën. Toen de PvdA in februari dit jaar uit het kabinet stapte, volgde hij minister Wouter Bos op. Voor zijn politieke carrière was hij een succesvol ICT-ondernemer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.