Home

Achtergrond 449 x bekeken

Danish Crown schrapt 600 arbeidsplaatsen

Danish Crown schrapt binnenkort 600 arbeidsplaatsen in Denemarken.

Dat heeft het concern vandaag meegedeeld in reactie op de weigering van voedingsbond NNF om bij de cao-onderhandelingen akkoord te gaan met een bevriezing van het loonniveau in de jaren 2010-2012. De genoemde personeelsreductie is mogelijk bovendien slechts een eerste van nog meer ontslagen in een later stadium, zo valt op te maken uit de woorden van directievoorzitter Kjeld Johannesen.

Volgens de topman zijn de personeelsreducerende maatregelen betreurenswaardig, maar gezien het cao-onderhandelingsresultaat onvermijdelijk. "Men heeft de ernst van de zaak kennelijk niet goed begrepen, want we moeten de doelen, die we de coöperatieleden in het vooruitzicht hebben gesteld, hoe dan ook zien te halen", aldus Johannesen, die daarmee refereert aan het kostenstructuurplan DC Future.

Dit plan voorziet in een kostenbesparing van 215 miljoen euro op jaarbasis, gerekend vanaf het niveau van 2008. De bevriezing van de lonen vormt onderdeel van het plan. Nu dat onderdeel niet kan worden gehaald grijpt Danish Crown naar een plan B: ontslagen in Denemarken en verplaatsing van delen van de slachterijactiviteiten naar Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.