Home

Achtergrond 233 x bekeken 9 reacties

DR-directeur erkent te late communicatie over perceelsregistratie

Achteraf was het handiger geweest boeren eerder te informeren over de perceelsregistratie.

Dat erkent directeur Jolanda Denis van de Dienst Regelingen in een interview in Boerderij dat morgen verschijnt.

"Met de kennis van nu was het beter geweest eerder te communiceren waar we mee bezig gingen", zegt Denis in reactie op de onrust die bij boeren is ontstaan over aanpassing van perceelsgrenzen.

Dienst Regelingen begon vorig jaar zomer met controle en zonodig aanpassing van perceelsgrenzen zonder daarover iets aan de grondgebruikers te communiceren. "Het is de boeren rauw op het dak gevallen", aldus de DR-directeur.

Zij vertelt in het interview dat er vorig jaar zomer wel is nagedacht om de boeren over de perceelsbegrenzing te informeren, maar dat zij een andere inschatting heeft gemaakt. "Toen hebben we tegen elkaar gezegd dat als we gaan communiceren wel wat meer te vertellen moesten hebben dan alleen het wijzigen van perceelsgrenzen. Op dat moment was er niet meer te vertellen".

Denis zegt dat de perceelsherziening een heel grote operatie is die DR "rijkelijk heeft onderschat". De Dienst heeft naast 245 mensen eigen personeel nog eens 100 man extra ingezet om de wijziging van de percelen op tijd rond te krijgen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  Ze (die ambtenaren onder leiding van die hoofdambtenaren en die wie onder politieke leiding van Verburg) begonnen vorig jaar de percelen te herzien zonder met ons te communiceren
  Beste boerkes, dringt het bij jullie toch wel goed door cq beseffen jullie wel hoe laatdunkend ze ons hiermee behandelen? Ze achten ons gewoon geen partij. De bezem door die ambtenarij!!!!!2e kamer verkiezingen. Beste mensen, ga allemaal naar de stembus op 9 juni en kies de juiste partij en dat is niet het CDA

 • no-profile-image

  herkauwer

  Inderdaad Boerke met koeien, absoluut niet het CDA, maar de DRP (Dienst Regelingen Partij). Met Jolanda Denis als lijsttrekster. Dat scheelt weer een hele ruk aan onroerend vermogen!

 • no-profile-image

  Gerjo Kompier

  Nu maar hopen voor die mensen dat het geen zinloos werk is geweest. De luchtfoto's geven volgens mij een vertekend beeld. Niet elk perceel kan loodrecht gefotografeerd zijn. De windturbine van de buren staat op de foto 17 graden uit het lood (gondel 25 meter naast voet en masthoogte 80 meter). de cosinus van 17 graden is 0,956. Dus als je een foto maakt van een perceel onder die hoek, dan is de oppervlakte ruim 4% kleiner. Ik vind het vreemd dat de percelen nabij onze bedrijfsgebouwen, die nagenoeg loodrecht op de foto staan, nauwelijks van oppervlakte veranderd zijn, maar van de percelen dichter bij de windturbine zijn we rond 5% kwijt.

 • no-profile-image

  Jozef

  Vraag me af wat ze dan nog meer wilden vertellen dan "alleen maar" het wijzigen van perceelsgrenzen. Als je zoiets niet kunt inschatten dan ben je gewoon een slechte directeur en hoor je weer thuis op het ministerie van Justitie want daar zijn ze van hetzelfde niveau.
  Binnenkort maar eens onaangekondigd het voortuintje van Jolanda Denis een paar meter inkorten...

 • no-profile-image

  Bart

  Dan toch maar alles laten nameten met GPS??

 • no-profile-image

  Dick

  Laat ze eens op een normale manier hun brood verdienen in plaats van dat ze het altijd de boeren lastig maken. Vorig jaar was er bij ons iemand van de AID. Hij ging ff de perceelsoppervlakte bekijken. Staat hij daar een hele middag bij zo'n stukkie land en komt hij na 4 uur in de auto zitten er achter dat er een afwijking van 0.02 Ha is ten opzichte van de opgegeven oppervlakte. Ik erger me verschrikkelijk aan al dat burocratische gedoe!

 • no-profile-image

  gerrie

  Nee, dat hoefde niet van Brussel. Ze maken er weer een zooitje van. Het CDA maakt van veel zaken een zooitje. Je liegt terwijl je het opbiecht.
  Prutsers

 • no-profile-image

  Leen

  Perceelsregistratie zonder een schaalverdeling met meters is toch onwerkbaar. Hoe kun je daarmee tekenen met een marge van max. 2%. Vraag maar een gecombineerde opgave op papier (vanaf 1 april mogelijk).

 • no-profile-image

  gert

  Wat een werkverschaffing weer,moest zeker weer van Brussel ???? Dat horen we steeds.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.