Home

Achtergrond 4 reacties

DOC houdt voorschot maart gelijk

DOC Kaas houdt de voorschotprijs over de maand maart gelijk aan die over februari.

Daarmee ontvangt een lid met een jaarleverantie van 580.000 kilo netto €27,98 per 100 kilo.

DOC zet daarmee voor de tweede maand op rij een hogere voorschotprijs mee dan FrieslandCampina. De prijzen voor vet en eitwit blijven onveranderd op achtereenvolgens €2,43 en €5,47 per kilo.

De voorschotbetaling van FrieslandCampina over maart wordt extra gedrukt door een zomerheffing van €2,30 per kilo, terwijl dat bij DOC niet meer zo is. Toch loopt het verschil in uitbetaling ook gecorrigeerd voor de zomerheffing op. Zonder heffing zou de maart-prijs van FrieslandCampina uitkomen op €27,32 per 100 kilo exclusief btw. Dat is 66 cent minder dan DOC uitbetaalt. In februari was het verschil nog 17 cent in het voordeel van de DOC-leden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Arend Otten

  Leveren op www.milkmarketingplan.com voorwaarden genereert een voorschot van 53 euro cent per kg melk

 • no-profile-image

  boerke

  Let maar eens op hoeveel winst dat ze bij RFC volgend jaar aan de reserve kunnen toevoegen. En ach, de leden/leveranciers zijn er ondertussen aan gewend om het met niks te moeten doen. En voor niks werken hebben ze hun hele leven al gedaan, dus..
  Maar, de vooruitzichten zijn goed (al een paar jaar).

 • no-profile-image

  Nog

  Werd tijd. afgelopen 2 jaar 8 ct per kg ingeleverd t.o.v. RFC. Bovendien heeft RFC vorig jaar aangegeven niet het voordeel van de fusie uit te kunnen buiten. Waarom zou DOC zich nog met RFC moeten meten. De lat mag wel wat hoger

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Maar,''De vooruitzichten zijn goed'', al een paar jaar!!!... Schrijft, Boerke met Koeien. Zo is het Boerke, ''Veel beloven en weinig geven, laat de gek in vreugde leven''. Tja, hoe moet je anders de producenten bij de les houden ???...

Of registreer je om te kunnen reageren.