Home

Achtergrond 1 reactie

DLV: kwaliteit sommige aardappelen daalt

Bij een aantal partijen aardappelen gaat de bakkwaliteit achteruit, meldt DLV Plant.

De oorzaak kan zijn dat de aardappelen te koud zijn bewaard zodat suikers zijn gevormd. Ook kan het CO2-gehalte in de bewaring te hoog zijn opgelopen. Een derde oorzaak kan zijn dat de aardappelen in het groeiseizoen snel zijn verouderd zijn, waardoor in de bewaring eerder suikers worden gevormd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Goede constatering van het DLV. Maar de teler kan er niets mee, die moet weten welke van meer keuze antwoorden hij moet kiezen en hoe te handelen in de toekomst om kwaliteitsverlies te voorkomen. DLV is toch opgericht om de boeren instrumenten te geven om hun bedrijfs resultaat te verbeteren?

Of registreer je om te kunnen reageren.