Home

Achtergrond 3 reacties

"Controversieel maken Deltawet onverstandig"

De Unie van Waterschappen is het oneens met de beslissing van de Tweede Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat om de zogenoemde Deltawet controversieel te verklaren.

Hierdoor wordt de wet voorlopig niet behandeld. Dit meldde deze organisatie vandaag. "Het gaat om maatregelen en voorzieningen die nodig zijn om de komende jaren overstromingsrisico's te voorkomen. We kunnen dat soort maatregelen niet in de ijskast zetten'', aldus Peter Glas, voorzitter van de Unie van Waterschappen.

De Deltawet richt zich op de Nederlandse bescherming op lange termijn tegen de gevolgen van klimaatverandering. De Kamercommissie wil dat er eerst onderzoek komt naar de conclusies van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties, over klimaatverandering. Zodoende zal de wet pas inhoudelijk worden behandeld na de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boertje van buten

  Misschien verstandig van kabinet. Deze wet die uit gaat van koffiedik kijken voor wat betreft de hoeveelheid af te voeren water in de toekomst, maar door natuurorganisaties wordt aangegrepen om grote hoeveelheden goede landbouwgrond, zoals b.v. uiterwaarden en polders om te zetten in natuur op kosten van belastingbetaler kan best nog eens tegen het licht worden gehouden!

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Heeft de val van het kabinet toch nog iets goeds opgeleverd voorlopig.

 • no-profile-image

  gerrie

  Zijn we met zijn alle nou aan het verdrogen of aan het vernatten. Wordt daar nou eens duidelijk over. En weet iemand hoe hoog het water bij Lobith bij stand X in Keulen een dag later staat. Ik toevallig wel, stand Y.

Of registreer je om te kunnen reageren.