Home

Achtergrond 177 x bekeken

Consumentenbond wil 'Bel-niet-aan register'

De Consumentenbond pleit in navolging van het Bel-me-niet register nu voor een Bel-niet-aan register.

Volgens de bond leeft het idee dat bedrijven gegevens uit het Bel-me-niet register gebruiken om bij mensen langs de deuren te gaan. ,,We kunnen het niet aantonen, maar het lijkt erop'', aldus een woordvoerder maandag.

"Hoe dan ook kan een register waarin mensen kunnen laten opnemen dat zij geen verkopers aan de deur willen geen kwaad'', stelt de bond. Het nieuwe register zou kunnen worden uitgebreid met een sticker op de deur die verkopers laat weten dat zij niet welkom zijn.

Verder pleit de bond ook voor aanscherping van de colportagewet. "Zo willen wij dat de bedenktijd voor de consument verlengd wordt van de huidige acht naar veertien dagen om terug te komen op een aankoop.''

Tenslotte wil de Consumentenbond dat verkoop van producten in winkelstraten en winkelgebieden, zoals krantenabonnementen, aan banden wordt gelegd. "Dat vinden mensen irritant.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.