Home

Achtergrond 244 x bekeken 2 reacties

Conferentie voor bedreigde dieren van start

In de Qatarese hoofdstad Doha is vandaag een internationale conferentie over bedreigde diersoorten begonnen.

Tot 25 maart vergaderen 175 landen over de internationale handel in wilde dieren en planten. Bovenaan de agenda staat de vangst van blauwvintonijn, die verwerkt wordt in sushi en sashimi.

Aan het begin van de conferentie pleitten dierenbeschermers en milieudeskundigen voor een aanpak van de ongecontroleerde handel in vlees van bedreigde diersoorten.

Cites (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora - Overeenkomst over internationale handel in bedreigde soorten wilde dieren en planten) bestaat sinds 1973. In het Cites-verdrag wordt de handel in diersoorten gereguleerd.

Niet eerder was er tijdens een conferentie zo veel aandacht voor zeedieren. Behalve de blauwvintonijn staan ook haaien en koraal hoog op de agenda. De vijftiende Cites-conferentie in Qatar wil zich daarnaast ook buigen over het lot van ijsberen, olifanten, neushoorns en tijgers.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  akkerboer

  Laat die mensen zich maar met de ver-van-mijn-bed dieren bezig houden , hebben wij er geen last van in onze stallen. Ze moeten toch ergens over bezig zijn , hun loon staat toch al vast. Alhoewel het eigenlijk prachtige dieren zijn .... die wel moeten blijven.

 • no-profile-image

  a hamstra

  olifanten. voor veel boeren een plaag.
  haaien, er is geen dier op deze aarde waar zoveel onderzoek naar gedaan.is
  wat een onzin word er over dit roofdier uitgekraamd.
  boeren/burgers stop die onzin. laat onze ouders niet in de poep luiers liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.