Home

Achtergrond

Communisten in twee gemeenten in de raad

De Nieuwe Communistische Partij Nederland (NCPN) bezit na de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart nog drie raadszetels in Nederland.

Dat zijn er drie minder in vergelijking met de verkiezingen in 2006. In vier gemeenten deden de communisten mee aan de raadsverkiezingen te weten: Heiloo, Lemsterland, Enschede en Amersfoort. Alleen in de twee eerstgenoemden wist de partij daadwerkelijk een plek in de raad te bemachtigen. In Heiloo bleef de ene zetel van 2006 gehandhaafd. In Lemsterland leverden de NCPN een zetel in en bezit er nu nog twee.

Ook in de voormalig Groningse gemeente Reiderland deed de partij traditiegetrouw mee aan de verkiezingen. Maar vanwege een gemeentelijke herindeling werden in de nieuw ontstane gemeente Oldambt vorig jaar vervroegd verkiezingen gehouden. De NCPN wist hierbij geen zetel te bemachtigen. Een verlies van twee zetels.

De NCPN is in 1992 opgericht nadat de voorganger CPN besloot op te gaan in fusiepartij GroenLinks. In 2003 deed de partij voor het laatst mee aan de landelijke verkiezingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.