Home

Achtergrond

Cohen enige kandidaat lijsttrekkerschap PvdA

Job Cohen is de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA.

Een ledenraadpleging hoeft dan ook niet plaats te vinden, heeft partijvoorzitter Lilianne Ploumen woensdag bekendgemaakt.

De termijn voor de kandidaatstelling bij de PvdA sloot woensdag om 10.00 uur. Er hadden zich wel enkele andere kandidaten gemeld, maar die voldoen niet aan de voorwaarden die de kandidatencommissie had gesteld. Een was niet eens partijlid.

Cohen kreeg een bos rode rozen van Ploumen, toen hij woensdagochtend zijn kandidaatstelling met vijftig handtekeningen officieel kwam aanbieden op het partijbureau van de PvdA in Amsterdam. In een reactie zei Ploumen later: ,,Ik ben blij en trots met deze geweldige kandidaat. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Job op 9 juni een goed resultaat kunnen behalen.'' Het PvdA-congres zal op 25 april het lijsttrekkerschap bekrachtigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.